Premis Castellitx

Premis CastellitxAdreça: Casa de la Vila. C/ del Rei, 6. 07210. Algaida (Illes Balears)
Contacte: premiscastellitx@ajalgaida.net
Telèfon: 971 66 56 79 (biblioteca)
Web: https://premiscastellitx.wixsite.com/premiscastellitx


L’Ajuntament d’Algaida, amb la finalitat de promoure i divulgar la creació en els àmbits literari, musical, fotogràfic, arts plàstiques i audiovisual, i d’incentivar els treballs d’investigació sobre el municipi, convoca anualment els Premis Castellitx.

Els Premis Castellitx s’estableixen en sis àmbits temàtics: Literari, Investigació, Fotografia, Arts Plàstiques, Musical i Audiovisual, i convoquen les següents modalitats:

PREMI DE POESIA   
PREMI PERE MULET CERDÀ DE NARRACIÓ CURTA   
PREMI LLORENÇ “MÓRA” DE POESIA POPULAR (GLOSAT)
PREMI JUVENIL DE NARRACIÓ CURTA PER A JOVES DE 14 A 17 ANYS  
PREMI DE GUIÓ DE CURTMETRATGE EN CATALÀ    
PREMI D’INVESTIGACIÓ   
PREMI JOAN BALAGUER MULET DE FOTOGRAFIA    
PREMI DE PINTURA
PREMI MUSICAL 2020: COMPOSICIONS PER A CONJUNT CORAL  
PREMI DE CURTMETRATGES EN CATALÀ    
PREMI DE GUIÓ DE CURTMETRATGE EN CATALÀ   

Els Premis Castellitx, nasqueren l’any 1968, al voltant de la Festa de La Pau, el romiatge que, anualment, el poble d’Algaida fa a la que fou l’antiga parròquia de Castellitx, una església de repoblament del segle XIII on s’hi venera la Mare de Déu de la Pau (segle XV). En foren els principals impulsors, entre moltes altres persones, Joan Fiol, en aquells moments batle d’Algaida, Mn. Joan Martorell, rector de la parròquia i Joan de s’Acadèmia. 

Durant la dècada de 1980, el Certamen deixà de convocar-se. Després d’aquests deu anys de sequera, el 1990, l’Ajuntament d’Algaida va reprendre les regnes de l’organització.