Participació ciutadana

Responsable de l’àrea de Participació Ciutadana: Sra. Jeronima Miralles Xamena, regidora.

Contacte: jmiralles@ajalgaida.net

Tràmits: Seu electrònica

Des de l’equip de govern de l’Ajuntament d’Algaida pensam que la participació ciutadana és necessària per reforçar la democràcia representativa i per garantir la transparència i la coresponsabilitat. Permet que els ciutadans s’involucrin en les preses de decisions dels governs per tal de millorar la qualitat de la gestió pública i promou espais de trobada que faciliten que els ciutadans i les entitats socials i econòmiques debatin i facin propostes sobre temes que afecten a tota la societat.

Comissió de Participació Ciutadana d’Algaida

La Comissió de Participació Ciutadana d’Algaida es va constituir el 18 de novembre de 2016 i es reuneix periòdicament com a òrgan de treball que decideix i coordina els processos de participació ciutadana del municipi. Està formada per representants de la ciutadania i entitats socials dels nuclis d’Algaida, Pina i Randa i presidida per la Regidoria de Participació Ciutadana.

Una de les principals tasques d’aquesta comissió ha estat la elaboració del Reglament de Participació Ciutadana i la coordinació i supervisió dels pressuposts participatius

 

 Participació Ciutadana d’Algaida

 

Pressupostos participatius

Un pressupost participatiu és una eina de participació i gestió del poble mitjançant la qual la ciutadania pot decidir sobre el destí d’una part preestablerta dels recursos municipals.

 

Aquesta eina permet que la ciutadania incideixi directament en els pressupostos públics. Altres objectius són:

a) Fomentar la participació directa mitjançant un procés inclusiu que arribi a tota la ciutadania.

b) Conèixer les necessitats de la població i afavorir el debat col·lectiu per prioritzar-les.

c) Planificar la despesa municipal el màxim d’ajustada a les prioritats ciutadanes.

d) Generar transparència en la gestió municipal.

e) Generar la reflexió activa i la solidaritat entre els veïns i veïnes.

Consell de Benestar Municipal

Benestar

El Consell de Benestar Municipal és un òrgan de treball que té com a finalitat millorar la qualitat de vida del municipi. Està format per representants d’associacions socials, institucions i serveis i els representants polítics.

 

Periódicament s’analitza la situació actual en el marc del Benestar Social dels pobles de Pina, Randa i Algaida i es fan propostes de millora continua des de la promoció del voluntariat i la participació ciutadana

 

Consell de Cultura del Municipi d'Algaida

Consell de Cultura