El conseller de Medi Ambient i Territori, el director general de Residus i Educació Ambiental, Sebastià Sansó, el gerent d’Ecovidrio, Roberto Fuentes i el represenant de l’Agrupació Nacional de Reciclatge de Vidre (ANAREVI), Manuel Cubero, han entregat la clau de vidre reciclat a la batlessa d'Algaida, Maria Antònia Mulet, en representació del municipi que se suma, juntament amb altres sis pobles de Mallorca, a la xarxa ‘Municipis Agermanats pel Vidre’
Els altres municipis agermanats són: Alcúdia, Bunyola, Campanet, Esporles, Manacor i Palma. La iniciativa té com a objectius rendir homenatge als municipis que han estat històricament lligats al vidre i potenciar el foment i la millora de la recollida selectiva d’envasos de vidre amb la finalitat de preservar la circularitat i contribuir a la lluita contra l’emergència climàtica.
L'acte s'ha celebrat a la fàbrica Gordiola. De fet, en el cas d'Algaida s'ha destacat que té la fàbrica Gordiola de vidre bufat i artesania vidriera, que es va fundar el 1719. La tècnica del vidre bufat que es realitza a aquesta fàbrica és Patrimoni Cultural Inmaterial.
A més, la ciutadania d’Algaida destaca per la seva alta conscienciació sobre el reciclatge de vidre, ja que cada ciutadà va depositar al contenidor verd 38,9 kg. d’envasos d’aquest material.
L’adhesió a aquesta iniciativa és simbòlica i tots els municipis que s’hi sumen manifesten i reconeixen la importància del material i donen suport a l’Any Internacional del Vidre, declarat per la ONU per a 2022. Al llarg d’aquest any, se sumaran a la campanya un total de 50 municipis d’11 comunitats autònomes.
L’existència de tallers artesanals dedicats a la fabricació de vidre o plantes de reciclatge de residus d’envasos de vidre, així com la contribució a la divulgació cultural d’aquest són alguns dels motius que comparteixen els municipis ‘agermanats’ de les Illes Balears.
La iniciativa ha estat fruit de la col·laboració entre Ecovidrio, l’Associació de Fabricants d’Envasos de Vidre (ANFEVI), ANREVI, el Consell Superior d’Investigacions Cient´fiques (CSIC) i amb el suport de la Conselleria de Medi Ambient i Territori. L’acte ha comptat també amb la presència de la responsable de Gordiola, Marisa Aldeguer, i representants dels ajuntaments de Palma, Bunyola, Alcúdia, Algaida, Esporles, Campanet i Manacor.