Primers tallers de voluntaris per a fomentar la convivència, la integració i el benestar

03-Marzo-2017
L'Ajuntament d'Algaida posa en marxa el programa "A Algaida ens ajudem!!!", una iniciativa amb la qual persones voluntàries del municipi impartiran tallers de forma altruista i desinteressada. Aquest projecte neix des del Consell de Benestar Municipal (CBM) amb l'objectiu de fomentar la convivència, la integració i el benestar de les persones que viuen al municipi.

La regidora de Serveis Socials, Catalina Fullana explica que des del CBM “hem vist que al municipi hi ha unes necessitats bàsiques en alguns aspectes en què les persones d’Algaida i també els que arriben a viure aquí tenen dificultats. Són aspectes bàsics del dia a dia i per això, des d’aquest programa de voluntariat, volem que s’aprenguin i puguin ser més autònomes i millorar la seva qualitat de vida i ajudar a la seva integració i la convivència”.

Així, per exemple, en aquest primer programa de “A Algaida ens ajudem!!!” es faran tres tallers: un de cuina, un de costura i un de parlar, llegir i escriure. “S’hi pot apuntar tothom que estigui interessat a millorar en aquests aspectes bàsics de la vida quotidiana”, explica Fullana qui aporta un exemple clar dels problemes que tenen algunes persones del municipi: “A banda de la barrera de l’idioma que un dels tallers tracte, ens trobam a persones que vénen a recollir els aliments que lliuram a través del Fons Social Europeu que no saben cuinar ciurons o llenties i per això no n’agafen. Entre moltes altres coses, en el taller els ensenyarem com cuinar en grans quantitats i com es poden congelar en racions per després anar aprofitant”.

La inscripció als tallers està oberta fins al dia 10 de març. Fullana explica que “si hi ha algú interessat a fer-se voluntari, també es pot posar en contacte amb l'àrea de Serveis Socials”.

El Consell de Benestar Municipal d’Algaida va néixer a finals de 2016 com “un òrgan de treball que té com a objectiu millorar la qualitat de vida individual i col·lectiva al municipi i reforçar l’estima cap al poble i entre els mateixos ciutadans”.

El CBM quedà integrat per nou membres entre els quals hi ha “persones que tenen sensibilitat amb temes relacionats amb el benestar social de la ciutadania”. Així hi ha voluntaris de l’àrea dels Serveis Socials municipals i de Càritas, representants del col·legi públic Pare B. Pou, del Centre de Salut d’Algaida, del Consell Parroquial i dels partits polítics de l’Ajuntament d’Algaida.

Fullana apunta que “tot i tenir aquestes persones que hi formen part, volem anar ampliant la xarxa de contactes, col·laboradors i voluntaris que vulguin implicar-se en aquest projecte i comencem amb aquests tallers realitzats per voluntaris que seran temporals o que, si volen, podran seguir participant en el CBM. La idea és funcionar amb aquest sistema de voluntariat i que a partir d’aquí vagi creixent la xarxa de gent que s’impliquin en el projecte del CBM”.