Política de galetes

Benvingut/Benvinguda a la POLÍTICA DE GALETES del lloc web de l’AJUNTAMENT D’ALGAIDA (NIF P0700400E), on us explicarem en un llenguatge clar i senzill totes les qüestions necessàries perquè pugueu tenir el control sobre les galetes a partir de les vostres decisions personals.

 • QUÈ SÓN LES GALETES I PER A QUÈ LES USAM?

Una galeta (cookie) és un petit arxiu d’informació que es guarda en el vostre ordinador, telèfon intel·ligent o tauleta cada vegada que visitau el nostre lloc web.

En principi, una galeta és inofensiva: no conté virus, troians, cucs, etc. que puguin danyar el vostre terminal, però sí que té un cert impacte sobre el dret a la protecció de les vostres dades personals, ja que recull determinada informació relativa a la vostra persona (hàbits de navegació, identitat, preferències, etc.).

És per això que, d’acord amb el que s’estableix en la normativa aplicable (LSSI i normativa vigent de protecció de dades personals), per a l’activació de determinats tipus de galetes es necessita la vostra autorització.

Abans d’això, us donarem alguna informació addicional que us ajudarà a prendre una millor decisió sobre aquest tema:

 1. Les galetes poden ser de diversos tipus en funció de la finalitat:
 • Les galetes tècniques són necessàries perquè el nostre lloc web pugui funcionar. No necessiten la vostra autorització i són les úniques que tenim activades per defecte.
 • La resta de galetes serveixen per millorar el nostre web, per personalitzar-lo d’acord amb les vostres preferències o per poder mostrar-vos publicitat ajustada a les vostres cerques, gusts i interessos personals. Podeu acceptar totes aquestes galetes pitjant el botó ACCEPTA, o bé configurar-les o rebutjar-ne l’ús clicant en l’apartat CONFIGURACIÓ DE GALETES”.
 1. Algunes galetes són nostres (les denominarem galetes pròpies) i d’altres pertanyen a empreses externes que presten serveis per al nostre lloc web (les denominarem galetes de tercers; un exemple podrien ser les galetes de proveïdors externs com Google). En aquest sentit, és important que sapigueu que alguns d’aquests proveïdors externs poden estar situats fora d’Espanya.

Al món no tots els països tenen un mateix nivell de protecció de dades: n’hi ha alguns de més segurs que els altres (per exemple, la Unió Europea és un entorn segur per a les vostres dades). La nostra política és recórrer a proveïdors de confiança que, amb independència que es trobin situats a la Unió Europea o fora d’aquesta, hagin adoptat les garanties adequades per a la protecció de la vostra informació personal. No obstant això, en l’apartat denominat “QUIN TIPUS DE GALETES S’UTILITZEN ACTUALMENT AL NOSTRE LLOC WEB?”, podeu consultar les diferents polítiques de privadesa i protecció de dades de cada un dels proveïdors externs esmentats, a fi que pugueu prendre una decisió conscient sobre activar o no activar les galetes de tercers que utilitza el nostre lloc web.

 1. Finalment, en funció del temps que romanen actives, les galetes poden ser de dos tipus:
 • Galetes de sessió: expiren automàticament quan acabau la sessió a l’ordinador, telèfon intel·ligent o tauleta. Solen emprar-se per conservar la informació necessària mentre se us presta un servei en una sola ocasió.
 • Galetes persistents: romanen emmagatzemades a l’ordinador, telèfon intel·ligent o tauleta durant un període determinat, que pot variar d’uns quants minuts a diversos anys.
 • QUIN TIPUS DE GALETES PODEM UTILITZAR AL NOSTRE LLOC WEB?
 • Galetes tècniques:

Les galetes tècniques són estrictament necessàries perquè el nostre lloc web funcioni i hi pugueu navegar. Aquest tipus de galetes són les que, per exemple, ens permeten identificar-vos, donar-vos accés a determinades parts restringides del lloc web si és necessari, o recordar diferents opcions o serveis que ja hàgiu seleccionat, com les vostres preferències de privadesa. Per això, estan activades per defecte i no és necessària la vostra autorització sobre aquest tema.

A través de la configuració del navegador, podeu bloquejar o alertar de la presència d’aquest tipus de galetes, si bé aquest bloqueig afectarà el correcte funcionament de les diferents funcionalitats del nostre lloc web.

 • Galetes d’anàlisi:

Les galetes d’anàlisi ens permeten estudiar la navegació dels usuaris del nostre lloc web en general (per exemple, quines seccions del web són les més visitades, quins serveis s’usen més i si funcionen correctament, etc.).

A partir de la informació estadística sobre la navegació al nostre lloc web, podem millorar tant el funcionament del web com els diferents serveis que ofereix. Per tant, aquestes galetes no tenen una finalitat publicitària, sinó que únicament serveixen perquè el nostre lloc web funcioni millor, adaptant-se als nostres usuaris en general. Activant-les contribuireu a aquesta millora contínua.

Podeu activar o desactivar aquestes galetes marcant la casella corresponent. Estan desactivades per defecte.

 • Galetes de funcionalitat i personalització:

Les galetes de funcionalitat ens permeten recordar les vostres preferències, per personalitzar a la vostra mida determinades característiques i opcions generals del nostre lloc web, cada vegada que hi accediu (per exemple, l’idioma en què se us presenta la informació, les seccions marcades com a favorites, el vostre tipus de navegador, etc.).

Per tant, aquest tipus de galetes no tenen una finalitat publicitària, sinó que activant-les millorareu la funcionalitat del lloc web (per exemple, adaptant-se al vostre tipus de navegador) i la personalització d’aquest d’acord amb les vostres preferències (per exemple, presentant la informació en l’idioma que hàgiu triat en ocasions anteriors), la qual cosa contribuirà a la facilitat, usabilitat i comoditat del nostre lloc web durant la vostra navegació.

Podeu activar o desactivar aquestes galetes marcant la casella corresponent. Estan desactivades per defecte.

 • Galetes de publicitat:

Les galetes de publicitat ens permeten la gestió dels espais publicitaris inclosos al nostre lloc web d’acord amb criteris com el contingut mostrat o la freqüència amb la qual es mostren els anuncis.

Així, per exemple, si se us ha mostrat diverses vegades un mateix anunci al nostre lloc web i no heu mostrat un interès personal fent-hi clic, aquest no tornarà a aparèixer. En resum, activant aquest tipus de galetes, la publicitat mostrada al nostre lloc web serà més útil i diversa, i menys repetitiva.

Podeu activar o desactivar aquestes galetes marcant la casella corresponent. Estan desactivades per defecte.

 • Galetes de publicitat de comportament:

Les galetes de publicitat de comportament ens permeten obtenir informació basada en l’observació dels vostres hàbits i comportaments de navegació al web, a fi de poder mostrar-vos continguts publicitaris que s’ajustin millor als vostres gusts i interessos personals.

Perquè ho entengueu fàcilment, us posarem un exemple fictici: si les vostres darreres cerques al lloc web estiguessin relacionades amb la literatura de suspens, us mostraríem publicitat sobre llibres de suspens.

Per tant, activant aquest tipus de galetes, la publicitat que us mostrem al nostre lloc web no serà genèrica, sinó que estarà orientada a les vostres cerques, gusts i interessos, ajustant-se exclusivament a vós.

Podeu activar o desactivar aquestes galetes marcant la casella corresponent. Estan desactivades per defecte.

 • QUIN TIPUS DE GALETES S’UTILITZEN ACTUALMENT AL NOSTRE LLOC WEB?

A continuació, us informam sobre tots els tipus de galetes que actualment s’utilitzen al nostre lloc web i la finalitat de cada una 

Tipus de galeta

Finalitat

Entitat responsable i enllaç a la seva política de privadesa i protecció de dades

Termini (de sessió / persistent)

Galetes d'anàlisis Estudiar navegació Google Persistent
       

 

 • QUÈ PODEU FER AMB LES GALETES?

Quan accediu per primera vegada al nostre lloc web, se us mostra una finestra en la qual us informam que les galetes poden ser de diversos tipus:

 • Les galetes tècniques són necessàries perquè el nostre lloc web pugui funcionar. No necessiten la vostra autorització i són les úniques que tenim activades per defecte.
 • La resta de galetes serveixen per millorar el nostre lloc web, per personalitzar-lo d’acord amb les vostres preferències o per poder mostrar-vos publicitat ajustada a les vostres cerques, gusts i interessos personals. Podeu acceptar totes aquestes galetes pitjant el botó ACCEPTA, o bé configurar-les o rebutjar-ne l’ús clicant en l’apartat “CONFIGURACIÓ DE GALETES”.

Us informam també que, una vegada que hàgiu activat qualsevol tipus de galetes, teniu la possibilitat de desactivar-les en el moment que vulgueu, amb el simple pas de desmarcar la casella corresponent en l’apartat CONFIGURACIÓ DE GALETES” del nostre lloc web. Sempre us serà tan fàcil desactivar les nostres galetes pròpies com activar-les.

Us recordam, així mateix, que, a través de la configuració del navegador, podeu bloquejar o alertar de la presència de galetes, si bé aquest bloqueig pot afectar el correcte funcionament de les diferents funcionalitats del nostre lloc web en el cas de les galetes tècniques necessàries.

Finalment, us informam que, si activau galetes de tercers (empreses externes que presten serveis per al nostre lloc web) i posteriorment voleu desactivar-les, podreu fer-ho de dues maneres: usant les eines de desactivació de galetes del navegador o usant els sistemes habilitats per aquests proveïdors externs.

Perquè us sigui molt més fàcil, a continuació us indicam una sèrie d’enllaços a les pautes de desactivació de galetes dels navegadors d’ús comú:

Així mateix, us oferim els enllaços als sistemes propis habilitats per cada un dels proveïdors externs esmentats per a la desactivació de les seves galetes 

Moltes gràcies per la vostra col·laboració