L'Ajuntament d'Algaida aprovà el pressupost amb 9 propostes fruit de la participació ciutadana

09-Dezember-2013
L'Ajuntament d'Algaida aprovà en el ple ordinari el pressupost municipal per a l'any 2014. Cal recordar que aquest és el primer que ha comptat amb la participació ciutadana en la seva elaboració.

Arrel d'això, val a dir que de les diferents reunions de carrer que s'han duit a terme per fer uns pressuposts participatius, es van presentar un total de 21 propostes de les quals se'n desestimaren 4 del procés pressupostari, ja que no tenien contingut econòmic, com per exemple temes que afecten al canvi de sentit circulatori d'un carrer.

Al final, s'han incorporat 9 propostes dels veïnats d'Algaida, Pina i Randa que sumen una inversió de 64.000 euros del total de 220.000 euros prevists per inversions dins el 2014.

Així, els projectes inclosos són: La voravia del tram del carrer Tanqueta que resta sense arreglar (18.000 euros), canviar les papereres clàssiques per papereres de reciclatge que es troben situades a les places d’Algaida, Pina i Randa (2.500 euros) i augmentar el nombre de papereres, adquirir material de joc pels infants de segon cicle d'educació infantil del Col·legi Pare Bartomeu Pou, malgrat no sigui competència ni responsabilitat municipal ja que correspon a la Conselleria d’Educació (1.000 euros), publicació del llibre d'Espardenyeta vinculat al projecte solidari d'agermanament amb Ciudad Antigua (1.000 euros), la voravia del camí de s'Estació a Algaida (23.000 euros), la voravia que dona accés des del poble al camp de futbol es Figueral de Pina (9.500 euros), la voravia del carrer de Sineu de Pina al seu tram davant sa Font (5.400 euros) i instal·lar bancs al voltant del terreny de joc del camp de futbol d'es Figueral de Pina (3.500 euros).

El batle d'Algaida, Francesc Miralles, es mostrà satisfet d'aquest primer procés participatiu en l'elaboració dels pressuposts municipals i poc utilitzat a la resta d’Ajuntaments de les Illes: “Els veïnats que han participat d'aquesta iniciativa han pogut conèixer millor les tasques que desenvolupam a la Sala però també de quina manera es financen els serveis que prestam com la neteja, l’enllumenat, l’escola de música, l’escoleta d’educació infantil, la policia.... etc. Per tant, amb aquest procés hem compartit la informació amb els ciutadans i aconseguim més transparència en la gestió dels recursos públics. Estam convençuts que aquest ha de ser el camí que han de seguir totes les administracions i els animam a fer-ho”.

Cal destacar que a la darrera reunió de treball es va revisar el procés participatiu seguit en aquesta edició per elaborar els pressuposts amb l'objectiu de millorar el procés de cara a l'any que ve. Així, es parlà d’iniciar-lo amb més antelació per tal de tenir més temps per fer propostes i poder ampliar el número de participants i implantar un sistema de votacions online.