NOVES DIGITALITZACIONS DE LA DOCUMENTACIÓ DE L'ARXIU MUNICIPAL D'ALGAIDA

29-November-2021

Els documents de la secció de Cúria Reial contenen documentació judicial que, entre altres escrits, contenen expedients civils i criminals suscitades entre els veïns de la vila d’Algaida.


En aquesta segona fase s’han digitalitzat i posat a l’abast de tota la societat el llibre més antic registrat a l’Arxiu Municipal d’Algaida, del segle XIV (1379-1388), i que fou estudiat per Gabriel Bibiloni Trobat al 1997 (editat per l’Ajuntament al número 5 de la col·lecció Pere Capellà) i 11 lligalls documentals més que comprenen del segle XVI al XIX.


Aquesta digitalització ha estat finançada pel Departament de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística del Consell de Mallorca dins el projecte de Subvencions per a l'organització dels arxius municipals 2021 i ha esta duita a terme per l’empresa ARTIPLAN.

ARXIU

Podeu consultar totes aquestes noves digitalitzacions a www.adma.cat, a l’apartat d’Arxiu Municipal > Catàleg Històric.


Però, a més, a l’Arxiu Digital del Municipi d’Algaida, podeu consultar el fons de la Col·lecció Local (amb una gran selecció de programes de festes i altres documents editats per l’Ajuntament a partir de 1955); el fons dels Premis Castellitx (amb documentació relativa a aquests premis fundats l’any 1968); el llistat de les obres que tracten algun tema d’Algaida, Pina o Randa a la Bibliografia; les obres guardonades als Premis Castellitx i les editades en paper per l’Ajuntament d’Algaida, i un índex de la revista de premsa forana Es SAIG.

[Fotografies: Imatges del Llibre de Cúria Reial de 1379-1388, el volum més antic que es conserva a l’Arxiu Municipal d’Algaida. L’exemplar fou restaurat el 1998 pel Govern de les Illes Balears (Taller de l'Arxiu del Regne de Mallorca) amb el finançament de la Banca March i la Fundació Juan March.

DIGIT