ADMA. Arxiu Digital del Municipi d’Algaida

ADMAL’Arxiu Digital del Municipi d’Algaida és un repositori que recopila, gestiona, difon i preserva tot un conjunt de materials bibliogràfics i documentals relacionats amb les pobles d’Algaida, Pina i Randa.

Està organitzat en cinc grans parts:

Arxiu municipal:

A la versió digital que us oferim trobareu la informació estructurada en tres grans parts:

1. Secció històrica: Conté el catàleg complet de l’Arxiu, i els registres amb una icona contenen la documentació digitalitzada que es poden consultar i descarregar en línia. A l’actualitat (2020) hi podreu trobar les Actes de Consells des de 1630 fins a 1717, i totes les actes de Plens de l’Ajuntament, des de 1721 fins a 1986. En total, hi ha digitalitzats 94 documents (2020).

2. Secció de Col·lecció Local: Aquesta versió digital de la CL fou creada l’any 2018 i inclou documents no bibliogràfics: programes de festes, cartells, programes d’actes, díptics, etc. a partir de 1945. Està ordenat a partir de tres grans àmbits:

2.1. Programes de festes tradicionals d’Algaida, Pina i Randa

2.2. Programes d’actes organitzats per l’Ajuntament (que no són les festes tradicionals)

2.3. Programes d’actes organitzats per associacions i entitats no municipals


3. Fons dels Premis Castellitx: Fou instituït l’any 2018. L’apartat digital recollirà tota la documentació del Certament Literari de Castellitx (1968-2001), donat per la família de Joan Fiol Amengual, i dels Premis Castellitx (2002-...). A l’actualitat, (2020) estan disponibles les bases editades durant tota la història dels Premis.­

Bibliografia d’Algaida, Pina i Randa:

La Bibliografia del Municipi d'Algaida recull, amb voluntat exhaustiva, el llistat de les obres editades que tracten d'una manera directa sobre els pobles d'Algaida, Pina i Randa.
S’estructura en tres grans apartats:
1. Obres de referència del Municipi
2. Obres d’autors del Municipi
3. Publicacions periòdiques

Col•lecció Binària:

La Col•lecció Binària, Edicions Digitals de l’Ajuntament d’Algaida, fou creada l’any 2013 i conté edicions de nova creació en format electrònic i, també, reedicions de les col•leccions municipals en paper.

Revista Es Saig:

Indexació d’Es Saig, la revista de Premsa Forana publicada per la Delegació d'Algaida de l'Obra Cultural Balear des de desembre de 1980.
Arxiu del So i la Imatge:
El fons estarà integrat per documents procedents de donacions i cessions de particulars, de l’arxiu de l'Ajuntament d'Algaida i del fons sonor de Titoieta Ràdio, emissora municipal d'Algaida.
Enllaç directe a ADMA: http://adma.cat


Source URL: https://ajalgaida.net/node/3176